Razlika između originala ili zamjenskih tinti i tonera?

U ovom članku ćemo proći kroz neka uobičajna pitanja koja si postavljamo kada trebamo donesti odluku o odabiru kupovine između original i zamjenskih tinti ili tonera. Za početak možemo proći osnovu i upoznati se sa pojmovima.

Što je to original ( OEM - original equipment manufacutrer ) tinta i toner ?

Original tinta i toner imaju novi spremnik čije je dijelove i punjenje dao napraviti isti proizvođač koji je napravio i vaš printer. Npr. HP prozvodi tonere i tinte koji se koriste u HP printerima , EPSON proizvodi tonere i tinte koji se koriste u EPSON printerima, itd ...

Prednosti kod originalnih tinti i tonera : savršena kvaliteta ispisa , pokriveno jamstvo za printer pod garancijom i sigurna pouzdanost ispisa.

Nedostatak kod originalnih tonera i tinti je visoka cijena. Visoka cijena proizlazi iz samih troškova istraživanja i razvoja tehnologije ispisa. Istina je i ta da proizvođači nude printere po nižim cijenama kako bi nas privukli na kupovinu. Stvarnu zaradu imaju od prodaje potrošnog materijala potrebnog za ispis.

Što je NON OEM ( remanufactured ) uložak tinte i tonera ?

Kad govorimo o zamjenskim spremnicima s tintom i tonerom, ponekad se spominje NON OEM spremnik. To je uložak koji je proizveden od strane proizvođača , ali se nakon što je potrošen ponovno puni sa prahom ili tintom koja nije proizvedena od strane proizvođača, znači nije originalno punjenje.

Što je zamjenska ili kompatibilna tinta i toner?

Zamjenska tinta i toner imaju novi spremnik koje je proizveo i napunio treći proizvođač i nisu povezani s originalnim proizvođačima printera. Dizajnirani su da u potpunosti budu kompatibilni sa vašim printerom .

Prednosti zamjenske tinte ili tonera - napravljeni su da su u potpunosti budu kompatibilni sa vašim printerom. Niža cijena omogućuje nižu cijenu troškova ispisa. Njihov cilj je da nam daju pristupačnu opciju printanja , a da zadrže ispis visoke kvalitete. Kvaliteta zamjenskih tonera i tinti varira od dobavljača do dobavljača , zato uvijek preporučujemo kupovinu kod renomiranih dobavljača.

Nedostatak zamjenskih tonera i tinti - Čipovi u tonerima i tintama služe za komunikaciju sa printerom, detektiraju razinu tinte ili nedostatak praha u toneru , te da li smo u printer stavili odgovarajući spremnik. Zamjenski toner može prestati raditi tijekom ažuriranja firmware-a. Ta ažuriranja se danas odvijaju automatski zahvaljujući stalnoj internetskoj vezi i to može onemogućiti daljnji rad zamjenskog tonera. To se može spriječiti, ako prilikom instalacije printera isključite opciju automatsko ažuriranje.

I na kraju, znamo da je važno imati na umu kvalitetu i znamo da original toneri i tinte uvijek nude najvišu kvalitetu, uz puno veće troškove ispisa. Isto tako, znamo da proizvođači zamjenskih tonera sve bolje nude rješenja i odgovaraju tehnologijama prilikom proizvodnje zamjenskih tonera i tinti. Stoga je vrlo važno da prilikom kupovine zamjenskih tonera i tinti, odaberete renomiranog dobavljača sa velikim iskustvom u prodaji zamjenskih tonera i tinti. Na našim stranicama imamo veliku ponudu original i zamjenskih tonera i tinti. Klikom na pojedinu kategoriju , vrlo lako možete doći do naše ponude.

Ukoliko ipak imate nedoumica oko kupovine tonera i tinti , te razmišljate koja bi opcija za vas bila najbolja, vrlo rado ćemo pomoći kod odabira. Slobodno nazovite nas na 01/6530-675 ili pošaljite upit na [email protected]. Naši djelatnici će vas vrlo rado savjetovati oko odabira i pomoći u vašoj odluci.


 


 

 

 

 

 

Podijeli: