Svjesni činjenice da je tržište preplavljeno sa puno modela printera, te da kupovina printera može biti izazov, odlučili smo vam pomoći sa par savjeta.

Niste sigurni kakav vam printer treba? Najprije morate znati namjenu printera koji kupujete. Da li je to za povremeno ispisivanje teksta, fotografije ili trebate printer koji svakodnevno treba ispisivati puno stranica? Trebate li mono ( ispis samo u crnoj boji) ili printer u boji?  Trebate li skener ? Koja brzina ispisa Vam treba? Da li trebate printer sa mogućnošću mrežnog ispisa, tj.da se više računala spaja na printer? Koliki je budžet namijenjen za ovu kupovinu? I na kraju, svakako treba provjeriti konačnu cijenu ispisa.

Iz iskustva znamo da mnogi korisnici na raznim akcijama kupuju printere po izuzetno povoljnim cijenama. Problem nastaje kada trebaju kupiti nove boje, te tada obično ispadne da su nove boje daleko skuplje od samog printera. Svakako preporučamo da provjerite i da li za Vaš odabrani model printera postoje zamjenske boje. Cijena ispisa može biti daleko niža nego sa originalnim bojama.

 Na tržištu se nalaze ink jet i laserski  printeri.

Ink-jet printeri su najrašireniji u kućanstvima. Obično su manjih dimenzija , te su samim time prihvatljiviji za „ kućne urede“.  Imaju više funkcija, te uz printanje u boji mogu skenirati i kopirati . Neki modeli imaju opciju printanja fotografija . Nedostatak  kod nekih modela ovih printera je što su tinte skupe , odnosno imaju punjenje za mali broj  ispisa stranica, te u konačnici ukoliko trebate više printati, cijena ispisa po stranici može biti jako visoka.

Laserski printeri su idealni za ispis većeg broja stranica. U opisu svakog printera, piše i kolika je brzina ispisa. To je vrlo bitno kod svakodnevnog ispisivanja puno stranica, pogotovo u uredima koji koriste mrežno spajanje. Postoje mono-printeri  (printanje samo u crnoj boji ), te multicolor printeri ( printanje u boji). Postoje i višenamjenski laserski printeri. Imaju oznaku multifunkcijski ( mfp ) što znači da imaju mogućnost kopiranja, skeniranja i slanja faksa. Neki printeri imaju i dodatne mogućnosti, npr : mrežno spajanje (n), printanje putem wi-fi konekcije ( w ).

I na kraju, kako bi vidjeli koji su vam ukupni troškovi pri kupovini novog printera, svakako preporučamo da uz cijenu printera provjerite i cijene potrošnog materijala, tonera i tinti. 

Kao uvoznici tonera (zamjenskih i originalnih) i tinti (zamjenskih i originalnih), vrlo rado vam možemo pomoći oko eventualnih pitanja.

Posjetite našu stranicu www.trebamtoner.hr ili nas nazovite na 01 6530 675092 234 7777.